Bagay ng midya

1672-1922, herdenking bevrijding Groningen 28 augustus 1922 (HD)

Volksfeest in Groningen in 1929 waar de bevolking herdenkt hoe 250 jaar geleden - in 1672 - de legers van de bisschop van Münster zich terugtrokken en Groningen werd ontzet.

Meer

Volksfeest in Groningen waar de bevolking herdacht hoe 250 jaar geleden, in 1672, de legers van de bisschop van Münster zich terugtrokken en Groningen werd ontzet.
Zingende kinderen o.l.v. een dirigent op een verhoging ten overstaan bordes van het Groningse raadhuis waarop de complete koninklijke familie: prins Hendrik (niet goed te zien), koningin Wilhelmina, koningin-moeder Emma en prinses Juliana samen met de burgemeester van Groningen, mr. dr. Evert van Ketwich Verschuur; zwaaien burgerij + defilé Groninger verenigingen (te zien: o.a. heren- en damesverenigingen,
verkenners, in 17de-eeuwse uniformen gestoken ruiters) 46"; prins Hendrik stapt uit rijtuig 8" op locatie (veld) waar stamboekvee en versierde sjezen met in klederdracht gehulde Groningers worden getoond aan de koninklijke gasten in een kleine stenen tribune 1'14".

Tagapaglikha:
Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Petsa ng paglalathala:
27 August 1922
Haba:
03:53

Meer

Uri:
video
Orihinal na ayos:
Film 
Tagagamit:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Mga tatak: